Casa Mono

Seguint la gran tradició de rebre estrelles de la guia Michelin, el restaurant Casa Mono a Nova York i Bar Jamón representa la presència de la cuina catalana a Nova York. Al final de l’excursió de la nostra classe a Nova York, vaig passar per Casa Mono amb una amiga que havia treballat al restaurant com cambrera (ara acaba de publicar el seu primer llibre d’art per als nens).

La meva amiga

La meva amiga

El restaurant és petit però es divideix en dues parts: Casa Mono i Bar Jamón. Em va fer pensar a Le Comptoire a Paris i Avant Le Comptoire on es pot menjar una mica de formatge i pa abans de sopar.

Si voleu fer una copa de vi i una mica de pernil o olives, està Bar Jamón, i si voleu l’experiència Michelin, cal fer una reserva a Casa Mono.

Situat a l’East Village, un barri realment especial de la ciutat, Bar Jamón té una aparença senzilla però alhora refinada. Hi ha taules grans i enganxades a les finestres i la gent pot picar i xerrar amb els amics. El Bar té una varietat de formatges espanyols com manchego, garrotxa, arragones, i valdeon. També es troba cames de pernil ibèric, entrepans del dia, xurros i xocolata, fuet amb llenties, pa amb tomàquet, fetge d’ànec amb albercocs, i musclos en escabetx.

El director dels vins és català i la carta de vins reflecteix els seus orígens. Vins de l’Empordà, Penedès, Terra Alta, i Priorat dominen la carta que també inclou vins valencians i balears (realment no sabia que existien vins de les illes balears).

Foie Gras, fideus amb xoriço i cloïsses, pop amb toronja, i calamars i mandonguilles mar i muntanya són unes de les opcions de la carta principal. El restaurant no és molt gran, aleshores es recomana fer una reserva. Penso que una mica de pernil i vi a Bar Jamon abans de sopar seria ideal.

                                                                           (pop amb toronja)